Barion Pixel

3D Sugárzásmentes Gerincdiagnosztika – Idiag 360 Backscan

Gyors és egyszerű, megbízható, egzakt értékek – a IDIAG M360 1 fok pontossággal dolgozik. Sugárzásmentes, így akárhányszor ismételhető a vizsgálat és teljesen mellékhatásmentes, ártalmatlan. Megjelenítésre kerülnek a gerinc működésbéli (funkcionális) eredményei egyenes tartásában, előrehajlásában és terhelésre kompenzált állapotban, jobbra és balra dőlve, illetve akár ülve, előregörnyedt, és igény szerint akár panaszt okozó testtartásban is.

Jól láthatók (ami sokszor kézzel nem érzékelhető) az egy blokkban mozgó és a hipermobilis ízületek! Mérhető a scoliosis (gerincferdülés) 1 fok pontossággal, a medencebillenés mértéke, a hiper- és hipokifózis, a hiper- és hipolordosis (és ez csigolyáról-csigolyára), jól feltérképezhetők a diszharmonikus szakaszok. Ezen felül csigolyáról csigolyára kapunk képet arról, hogy hol milyen mértékű aszimmetria figyelhető meg a gerinccel párhuzamosan futó izomzatban.

Mit tegyek a leletemmel?

A leletet írásos kiértékeléssel együtt adjuk ki. Irányt mutat gyógytornásznak, manuálterapeutának azt illetően, milyen mozgásforma, milyen gyógytorna, edzés vagy épp egy-egy sport ajánlása/tiltása szükséges a gerinc állapotának javításához. A IDIAG M360 mérés egy vizsgálat, nem kezelés. A kezelést szakember indítja majd el a lelet és a személyes találkozás során feltérképezett anamnézis ismeretében.
Kin végezhető el a mérés?

A mérés már 6 éves kortól alkalmazható, a korhatárt csak a csigolya tövisnyúlványainak mérete határozza meg. A nyaki 7-től a keresztcsonti 3-ig kivitelezhető a vizsgálat, így már képet kapunk a nyaki-háti átmenetről, az egész háti, ágyéki szakaszról, majd az ágyéki-keresztcsonti átmenetről és a keresztcsont dőlésszögéről, a medence állásáról. A szögeket regionálisan és szegmentálisan is 1 fok pontossággal kapjuk meg.