Barion Pixel

Evminov gerinctorna

A porckorongok kitüremkedése, sérvei, illetve a kisízületek problémái fájdalommal járnak. Az Evminov módszer képzett terapeutái mindig arra törekednek, hogy első körben a páciensek fájdalmait csökkentsék. Ezt a padon végzett nyújtó és mobilizáló gyakorlatok kombinációjával érik el.

 

Eminov Gerinctorna

 

PORCKORONG REGENERÁLÁS

A rugalmas padon végzett finom, fokozatos, kontrollált nyújtások tehermentesítik a gerincet, ellazítják a törzs izmait, növelik a csigolyák közti távolságot, ezáltal csökkentik és megszűntetik a porckorongon belüli nyomást. Így javul a porckorongok tápanyagellátása, folyadékkal való feltöltődése. Egy fél órás Evminov gerinctorna alatt a porckorongokban egy éjszakányi regenerálódás zajlik le! saját testsúly hatására – tehermentesítik a gerincet, ellazítják a törzs izmait, növelik a csigolyák közti távolságot, felszabadítják az idegeket a nyomás alól, ezáltal megszüntetik a hátfájdalmat, csökkentik a porckorongokra ható nyomást.

Gerincünk porckorongjai nap közben folyadékot adnak le, éjszaka folyadékot szívnak fel, ezzel biztosítván a rugalmas kapcsolódást a csigolyák között. Ám a hosszas, rossz testtartásban végzett ülőmunka vagy a túlterhelés miatt ez a diffúz folyadékáramlás deficitbe kerül. A porckorong több folyadékot ad le, mint amennyit éjszakai, regenerációs fázisban képes felvenni. Ez egy lassú, évekig tartó folyamat, melynek a vége egy „váratlan” gerincbetegség.