Barion Pixel

Hartmann Ági

Hartmann Ági

Hartmann Ági, Jógaoktató

Pszichológus végzettségű gyermekjóga oktató vagyok. Az alapképzést Szegeden, míg a mesterképzést Zürichben szereztem, de mindig éreztem, hogy többet és aktívabban szeretnék kicsikkel foglalkozni.

Már tizenéves korom óta úgy alakítottam a szabadidőmet, hogy minél többet lehessek gyerekek közelében. Ez kezdetben bébiszitterkedést jelentett pici babákkal, majd nagyobbacskákkal. Később gyermek- és ifjúsági táborokat vezettem, az egyetem mellett mentorkodtam, illetve gyermekkórházakban önkénteskedtem. Körülbelül egy évtizedet töltöttem összesen Svájcban, Németországban, Angliában és Amerikában, ezért angol nyelvű órákat is tartok. A gyerekek szókincse így jógázás közben természetes módon fejlődik és egyre magabiztosabbakká válhatnak a nyelvhasználatban.

A gyermekjóga foglalkozásokon Csíki Mariann Jóga Móka módszerét követem. Hiszek abban, hogy a kiegyensúlyozott gyermekkor sok-sok mozgással és játékkal teli, így egy dinamikus, mesés órát teremtünk közösen a gyerekekkel, melynek középpontjában a gerincprevenció és a helyes légzés áll. A jógafoglalkozás fejleszti a gyermekek mozgáskoordinációját, egyensúlyérzékét, koncentrációs képességet, az érzelmi intelligenciát, támogatja az idegrendszer érését, a relaxáció pedig nyugtatja az idegrendszert a dinamikus óra után.

A családi jóga foglalkozások célja, hogy minőségi időt eltöltve kapcsolódjanak igazán egymáshoz a családtagok. A mai felgyorsult világban nagyon fontos, hogy tudatosan figyeljünk az együtt töltött időre, legyenek közös emlékeink. Az órára bátran jöhet az is, aki még sohasem jógázott, kevésbé hajlékony, de szívesen részt venne egy vidám órán a gyermekével.